Taradell
C/ Campanar,18
08552 Taradell
93.812.63.88
taradell@caritasbv.cat

Membres de l'equip de CÓritas:

 • Robert Izquierdo
 • Montserrat Masó
 • Rosa Manzanares
 • Ramon Valls
 • Montserrat Anglerill
 • Àngel Prat
 • Mn. Josep Alaró
 • Tasca de l'equip:

  -Sensibilitzar la comunitat cristiana i el poble de les necessitats que es presenten en aquest àmbit.
  -Reunir-se una vegada al mes juntament amb l'equip de Benestar Social de l'Ajuntament i revisar aquelles actuacions fetes i les que cal fer atenent les necessitats i demandes.
  -Endegar la Campanya “Aprèn i juga” i fer el seguiment d’aquest Programa.
  -Coordinar l'Espai Solidari.
  -Prestar ajuts puntuals a les persones o famílies que els necessiten.

   

  Activitats pròpies de Càritas:
   

  Aprèn i juga: És un programa d'activitats per a nens, nenes i adolescents de 6 a 16 anys. El seu objectiu és oferir-los la participació, al llarg del curs o a l'estiu, en activitats ludico-formatives que ofereixen les diverses entitats del poble.
  Sempre que és possible ells poden escollir-la d'entre les que s'ofereixen: pintura, dibuix, brodats, extraescolars, manualitats, natació, casal d'estiu, música, anglès, patinatge, futbol, bàsquet, gimnàs, tennis, hoquei, El Cau, Mijac...
  Les entitats hi col.laboren, l'Equip de Càritas en fa el seguiment i particulars i empreses ajuden econòmicament. Aquest curs se'n beneficien 64 nens, nenes i adolescents.
  Aquest programa que ja té set anys de vida compta amb el suport de l'Ajuntament de Taradell, el Consell Comarcal d'Osona i la Fundació "La Caixa".

   

  Espai solidari: Cada mes l'Equip de Càritas i Benestar Social de l'Ajuntament de Taradell recullen les demandes que fan persones o famílies del poble. S'exposen en diversos espais on la gent hi té més accés: al Cancell de l'església, al Centre Cultural, Ajuntament, Ràdio Taradell, Dispensari, Escola Bressol, Revista Taradell i Biblioteca. Juntament amb el llistat de demandes s'hi anoten uns telèfons de contacte a on trucar el qui pugui oferir alguna de les coses que es demanen. Càritas posa en contacte les dues parts i fa d'intermediari en aquest servei. Només vol atendre les demandes i de cap manera vol ser un magatzem on guardar el que sobra o fa nosa. Aquest servei té dos anys de vida i cada mes dóna bon resultat.

   

  Publicació SOM-HI! És el Full informatiu de Càritas Parroquial. Es publica periòdicament. El primer número va sortir pel Corpus de 2006. Consta d'una presentació, una petita memòria de les activitats i una butlleta per a fer-se soci de Càritas. Es difon mitjançant el Full Diocesà i el seu objectiu és mantenir informats els lectors i recordar-los el desenvolupament de les principals activitats de Càritas al llarg de l'any.